zoeken in onze website

A A A

informatie

Parkeerbelasting

Het bedrag dat u betaalt om uw auto te parkeren op een plek die de gemeente heeft aangewezen voor betaald parkeren, noemen we parkeerbelasting. Heeft u geen geld of te weinig geld in de parkeermeter gedaan? Dan kan het zijn dat u alsnog parkeerbelasting moet betalen. Dit heet een naheffingsaanslag. U vindt dan een bon onder de ruitenwisser van uw auto.

Tribuut verzorgt voor de gemeente Apeldoorn en voor de gemeente Zutphen het versturen en afhandelen van deze naheffingsaanslagen. U ontvangt enkele weken nadat u een parkeerbon kreeg een kopie van de naheffingsaanslag van Tribuut. Hierop staat wat u moet betalen en voor welke datum. U ontvangt deze naheffingsaanslag via de post, tenzij u bent aangesloten bij Mijn Overheid. Dan ontvangt u de naheffingsaanslag in uw digitale berichtenbox.

Als u overigens fout parkeert, bijvoorbeeld op een stoep, of op andere een plaats waar u niet mag parkeren, dan ontvangt u een bekeuring van het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau) van het Ministerie van Justitie.

Meer weten?

Informatie over betaald parkeren in de gemeente Zutphen:

Wilt u bezwaar maken?

Bent u het niet eens met de naheffingsaanslag? Neem dan eerst contact op met de medewerkers van Tribuut. We doen ons best om er samen met u uit te komen. Misschien is het indienen van een bezwaarschrift dan niet meer nodig. U kunt ons bereiken door een mail te sturen naar info@tribuut.nl. Tribuut is op werkdagen bereikbaar op telefoonnummer 055-580 22 22.

Besluit u alsnog om bezwaar te maken? Kijk dan bij Bezwaar maken wat u moet doen.