Goed geholpen, snel geregeld

Nieuws

Tribuut staat klaar voor vragen over uw aanslagbiljet

Bent u het niet eens met de vastgestelde WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand? Neemt u dan gerust contact op met Tribuut. Tribuut vindt het ook belangrijk dat uw aanslag klopt en kijkt graag met u mee om, bijvoorbeeld de WOZ-waarde, indien nodig aan te passen. Dit is geheel kosteloos.

Het bedrag op mijn aanslagbiljet klopt niet, wat moet ik doen?

Het aanslagbiljet voor de gemeentebelastingen is naar u onderweg of u heeft deze inmiddels ontvangen. Denkt u dat het biljet niet juist is, bijvoorbeeld omdat de WOZ-waarde volgens u niet klopt? Dan zien wij graag dat u contact opneemt met Tribuut. Tribuut kijkt namelijk graag met u mee of er onjuistheden op het biljet staan. Als dat het geval is, passen de taxateurs het kosteloos, snel en eenvoudig voor u aan. Het indienen van een bezwaar is hierdoor niet meer nodig.

Werkwijze van ‘gratis’ commerciële bezwaarmakers

Tribuut attendeert u erop dat er diverse WOZ-bureaus e-mailen en adverteren dat zij ‘gratis’ bezwaar namens u kunnen maken op basis van ‘no cure no pay’. Dat klinkt mooi, maar in werkelijkheid kan het betekenen dat de door u (via internet) getekende machtiging ook wordt gebruikt om namens u een eventuele beroepsprocedure bij de rechtbank te voeren. U moet bij het tekenen van een machtiging altijd goed opletten waarvoor u de machtiging afgeeft, want soms zijn machtigingen zo opgebouwd dat u het bureau voor meer zaken machtigt dan alleen bezwaar maken. En bij een eventuele intrekking van de opdracht, worden de kosten bij u in rekening gebracht.

Hogere kosten voor gemeente en u als belastingbetaler

Daarnaast ontvangt het bureau voor elk toegekend bezwaar circa € 800,- aan proceskostenvergoeding. Dat is wettelijk zo geregeld. Deze kosten worden betaald door de gemeente aan het bureau en worden dus uiteindelijk opgebracht door alle inwoners van de gemeente via de gemeentelijke belastingen. Indirect betaalt u dus wel degelijk mee en is er geen sprake van ‘kosteloos’ bezwaar indienen. Ook blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond dat consumenten soms óók nog geconfronteerd worden met kosten. Als u hier meer over wilt weten, lees dan het artikel ‘Opletten bij WOZ-bureaus’ of luister naar dhr. Kathmann van de Waarderingskamer op BNR.

Kortom, neem bij vragen over uw aanslag gerust contact op met Tribuut.

Bereikbaarheid Tribuut

Meer informatie over betalen en bezwaar maken vindt u op www.tribuut.nl. Wist u dat u online uw taxatieverslag kan opvragen en dat u ook via een automatische incasso of iDEAL kunt betalen? Log hiervoor in met uw DigiD op MijnTribuut.

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 08.30-17.00 uur en op vrijdag van 08.30-12.30 uur via 055 580 22 22. U kunt ook een e-mail sturen naar info@tribuut.nl.