Goed geholpen, snel geregeld

Kosten reclamebelasting

U bent gevestigd in de gemeente Apeldoorn. Afhankelijk van de WOZ-waarde van het pand wordt uw tarief reclamebelasting berekend.

Kosten reclamebelasting

In Apeldoorn zijn de tarieven als volgt:

Tarieven 2024

  • vast tarief van € 228,32 per vestiging;
  • is de WOZ-waarde van uw vestiging meer dan € 100.000,-? Dan wordt het bedrag vermeerderd met € 1,97 per € 1.000,- van de WOZ-waarde.
  • maximale heffing van € 1.500,-

De gemeente Brummen heft geen reclamebelasting.

De gemeente Epe heft geen reclamebelasting.

U woont in de gemeente Lochem. Afhankelijk van de WOZ-waarde van het pand wordt uw tarief reclamebelasting berekend.

Kosten reclamebelasting

In Lochem zijn de tarieven als volgt:

Tarieven 2024

  • vast tarief van € 287,00 per vestiging;
  • is de WOZ-waarde van uw vestiging meer dan € 200.000,-? Dan wordt het bedrag vermeerderd met € 0,80 per € 1.000,- van de WOZ-waarde.
  • maximale heffing van € 1.750,-

U bent gevestigd in de gemeente Voorst. Afhankelijk van de WOZ-waarde van het pand wordt uw tarief reclamebelasting berekend. Deze belasting wordt betaald door ondernemers die gevestigd zijn in het centrumgebied van Twello.

Kosten reclamebelasting

In Voorst zijn de tarieven als volgt:

Tarieven 2024

  • vast tarief van € 850,- per vestiging;
  • het bedrag wordt vermeerderd met € 0,65 per € 1.000,- van de WOZ-waarde;
  • maximale heffing van € 3.500,-.

Vrijstelling reclamebelasting

De gemeente Voorst kent een vrijstelling van de reclamebelasting voor startende ondernemers tot 12 maanden na de maand van inschrijving in de Kamer van Koophandel. Deze vrijstelling kan slechts eenmaal toegekend worden in het bestaan van uw onderneming en is maximaal 12 maanden van toepassing in een periode van twee kalenderjaren. 

Om hiervoor in aanmerking te komen mag u nog niet eerder actief zijn geweest als ondernemer in het centrum van Twello. Ook niet onder een andere (bedrijfs)naam. 

Wanneer u denkt in aanmerking te komen voor deze vrijstelling dan verzoeken wij u om een e-mail te verzenden naar belastingen@tribuut.nl onder vermelding van het aanslagnummer en een korte toelichting. Naar aanleiding van uw e-mail laten wij zo spoedig mogelijk weten of u voor vrijstelling in aanmerking komt. 

De gemeente Zutphen heft vanaf 1 januari 2019 geen reclamebelasting meer.