zoeken in onze website

A A A

Goed geholpen
Snel geregeld

Kwijtschelding

U kunt mogelijk in aanmerking komen voor kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen als u een bijstandsuitkering of een ander minimuminkomen heeft.

Niet voor alle gemeentelijke heffingen is kwijtschelding mogelijk. Welke aanslagen voor kwijtschelding in aanmerking komen leest u onder het kopje ‘Voorwaarden’.

Aanvragen

Dien uw aanvraag zo spoedig mogelijk na het ontvangen van het aanslagbiljet in. Log hiervoor in op uw persoonlijke pagina in Online regelen. Daar vindt u het formulier Kwijtschelding. Digitaal kwijtschelding aanvragen kan alleen voor de aanslag van het huidige jaar.

Sinds januari 2017 werkt Tribuut met een geautomatiseerde toetsing. Dit houdt in dat 1 x per maand een uitwisseling van gegevens plaatsvindt. Voordeel voor u is dat u bij de aanvraag minder kopieën hoeft aan te leveren. De gegevens die worden uitgewisseld, hebben betrekking op het inkomen, bankrekeningen, banksaldo’s en voertuigbezit.
Komt u volgens de toetsing niet in aanmerking óf is de toets niet volledig? Dan krijgt u de vraag om extra gegevens aan te leveren.

Als op uw aanslagbiljet staat dat u al kwijtschelding heeft, hoeft u dit niet opnieuw aan te vragen. In principe hoeft u voor de gemeentelijke belastingen maar één kwijtscheldingsverzoek per jaar in te dienen. Krijgt u in een jaar meerdere aanslagbiljetten? Neem dan contact op met Tribuut.
De termijn voor de afhandeling van een verzoek om kwijtschelding bedraagt drie maanden. U ontvangt schriftelijk bericht of u wel of niet in aanmerking komt voor kwijtschelding.

Heeft u niet de mogelijkheid om online kwijtschelding aan te vragen? Neem dan contact met ons op.

Meer over kwijtschelding